Double Bastard Beer Blog


Bud goes ale
september 9, 2008, 12:25 e m
Filed under: Uncategorized

 

 

Bud goes ale

Så då har ett av världens största bryggerier, Anheuser-Busch, insett att det hänt något på ölmarknaden. De ger sig nu in i matchen och lanserar en ale direkt under varumärket Budweiser. Och naturligt så blir det en American Ale som släpps, enligt rykten inte så mjäkig som man skulle kunna tro. Tydligen ganska långt från ”fucking close to water”.

Ett stort steg och inget som görs över en natt, många konferensrumsmånader lär ha spenderats på Anheusers huvudkontor och en fabrik av välbetalda konsulter lär ha producerat tusentals powerpoints med strategier och lanseringsplaner innan det definitiva beslutet togs.

Oavsett hur ointresserad man är av det här ölet så är det en riktigt stor lansering som säger något om läget på USA-marknaden. Mikrobryggeritrenden är inte längre en trend, det är en starkt etablerad marknad och de stora varken vågar eller har råd att stå bredvid och titta på längre. Anheuser-Busch använder dessutom ett av världens mest värdefulla varumärken som avsändare till det nya ölet. Det är just detta som är unikt, många stora (även Anheuser-Busch) har tidigare lanserat micro-brews under helt andra varumärken men nu visar man tydligt vem som står bakom.

Strategin från Anheuser-Busch är förstås att man med Budweiser American Ale ska locka till sig den stora massan som ännu inte ”vågat sig på” mikrobryggeriölen – de många mainstreamkonsumenterna. Men frågan är om det fungerar? En del tror att det kommer skada mikrobryggerimarknaden, men hell no, om det fungerar så blir det en enorm språngbräda till alla små mikrobryggerier. Det lär vara de små som tjänar på lanseringen, när mainstreammassan har blivit kräsnare (efter några sixpacks Bud American Ale) och vill upptäcka mer… 

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Är detta ett resultat av att InBev har köpt Anheuser-Busch?

Kommentar av jonas

Såg din post på Ofiltrerat och kände mig manad att kolla in din blogg. Det ångrar jag inte. Hoppas att du fortsätter i samma stil.

För att undvika att vara helt OT så kan jag ju tillägga att den där Budweisern känns som ett steg i rätt riktning…

/R

Kommentar av Rickard

Om inte annat så ser den ju riktigt vacker ut på bilden. Å andra sidan, det gör ju Big Mac också

Kommentar av Petter
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: