Double Bastard Beer Blog


Informationsavdelningen funderar
september 23, 2008, 9:20 f m
Filed under: Konsumentkontakt

För två veckor sedan skrev jag ett inlägg om Mariestads och Eriksberg. Det handlade om att framförallt Spendrups  gör sitt bästa för att de många Mariestadskonsumenterna ska tro att de dricker öl från ett litet, lokalt och traditionsrikt bryggeri. I samma veva skickade jag mail med fråga till Carlsbergs respektive Spendrups informationsavdelning.

Mail till Carlsberg: ”Hej, gillar ert öl Eriksberg väldigt mycket, finns det någon chans att besöka detta lilla charmiga och traditionsrika bryggeri?” 

Svar från Carlsberg: ”Hej och tack för ditt mail. Eriksbergs Bryggeri grundades 1864 av Olof A Andersson. Bryggeriet låg i Göteborg, vid Lisebergs södra ingång. Det finns tyvärr inte kvar idag. Eriksbergs öl bryggs och tappas i Carlsbergs bryggeri i Falkenberg” (Med vänliga hälsningar Carlsberg Sverige, Konsumentservice)

Snabbt, ärligt och rakt på sak från Carlsberg.

Mail till Spendrups: ”Hej, gillar ert öl Mariestads väldigt mycket, finns det någon chans att besöka detta lilla charmiga och traditionsrika bryggeri?”

Efter två veckor (och ett påminnelsemail) är det fortfarande tyst tyst tyst. Å anda sidan var väl Mariestads payoff just  ”Gott öl har inte bråttom”…

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: