Double Bastard Beer Blog


”Lite fart och brandbilar”
september 23, 2008, 11:39 f m
Filed under: Galet

Tvekade lite om det här inlägget, det är inte särskilt trevligt. Men vi kör. Till känsliga läsare – glöm inte bloggens namn.

Inlägget handlar om något ganska komiskt i allt det svarta – hur ett ölmärke helt ofrivilligt och omotiverat hamnar i centrum av en hemsk händelse. PR när den är som sämst. Varje informationsavdelnings mardröm. En exponering som väcker känslor och associationer ganska långt från reklamens vackra värld. Inte så mycket ”blå blå vindar och vatten” med andra ord.

Minns ni att det var ett uppmärksammat rättsfall från slutet av 2006 där en riktigt störd man, en kyrkovaktmästare, var åtalad för att ha bränt ner Surahammars kyrka och för att ha försökt bränna ner ytterligare någon kyrka. Han var även åtalad för något ännu värre och som rubricerades som brott mot griftefrid. Ni kanske minns. Ölburken som hittades i kyrkorummet… 

TTAftonbladet och annan media gjorde av någon märklig anledning en stor grej av vilket ölmärke mannen brukade dricka. Även den åtalade mannen var oerhört noga att i förhör berätta om sitt favoritöl, nämligen ARBOGA 10,2. Förundersökningar visade även att hela mannens lägenhet var fullständigt belamrad av just ARBOGA 10,2. Kyrkovaktmästaren älskade ölet Arboga helt enkelt.

Nedan två utklipp från TT och Aftonbladet. En enorm exponering som en PR-byrå säkert hade fakturerat ett par hundra tusen till en kund, om det hade varit exponering i lite mer positiva sammanhang…

Aftonbladet: ”När 43-åringen greps hade han burkar med det alkoholstarka ölet Arboga 10.2 procent. Det var samma ölsort som han drack när han begick sina makabra brott i somras”

TT: ”Ingående redogör han för hur han brukar dricka mellan fyra och sex burkar öl varje dag. Han är noga med att det är just Arboga 10,2. Men vid kyrkbranden hade han druckit Kopparbergs 10,0 minns han. Jag upplevde en lustkänsla, en befrielse när det började brinna. Då försvann problemen, sade han. Ytterligare tre bränder och några stölder avhandlades på onsdagen. Bränderna anlade han för att han var deppad och ville se lite fart och brandbilar”.

Fart och brandbilar. Ja jösses, sensmoralen är kanske övertydlig, men håll er borta från Arboga 10.2…

 

 

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

En liten rättelse bara: Kyrkvaktmästaren drack när Kopparbergs när han satte fyr på kyrkan.

Alltså ska du välja Kopparbergs 10,0 ”när du vill ha fart och brandbilar”.

Arboga 10,2 ska du istället välja ”när du vill sätta fart på en stel dejt”

Kommentar av Kal

Jag älskar det faktum att han är _noga_ med att det är just Arboga 10,2. Som att det är en livsstil, en stor del av hans identitet. År av medveten profilering.

Kommentar av Alex

För dryga året sen fick jag och en kamrat tanken att ”vi kan ju inte bara prova god öl” och begav oss till bolaget för att införskaffa botten på Öltorgets lista. Arboga 10.2 och Pripps Blå Pure.

Det slutade med att vi från en balkong på femte våningen hivade ut ölen med beskrivningen ”Smakar som man druckit en Aarboga 6, kissat ut den, haft i vodka och en halv brustablett.” Den är helt enkelt usel.

Kommentar av Martin
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: