Double Bastard Beer Blog


Svenska buskisbryggerier (2)
oktober 15, 2008, 6:05 f m
Filed under: Svenska buskisbryggerier

 

 

SVENSKA BUSKISBRYGGERIER – DEL II

Det är dags att utse ett nytt svenskt buskisbryggeri. Först ut i serien var det Stefan & Krister-inspirerade bryggeriet Sigtuna Brygghus som bland annat brygger Åsa Nisse-ölen ”Humle-Hildas Altbier” och ”Gas-Jannes Golden Ale”, fenomenet kan ni läsa om här.

Mina damer och herrar, revypappan Double Bastard presenterar här det andra buskisbryggeriet – Hantverksbryggeriet.

Även Hantverksbryggeriet gör väldigt bra öl, men envisas med sprida gubbkänsla med ”tokiga” öl som Narren, Sotarn och Alkemisten. Gräsligt fula hemmagjorda Powerpoint-etiketter.

Som någon klokt påpekade är det självklart så att innehållet räknas. Absolut. Men det är ändå synd att många av våra små bryggerier nedprioriterar paketering och marknadsföring, resultatet blir öl som bara tilltalar de redan frälsta. För ärligt, finns det någon anledning för någon att beställa det här ölet i en bar, om man inte visste hur bra det var?

 

Annonser

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

”resultatet blir öl som bara tilltalar de redan frälsta. För ärligt, finns det någon anledning för någon att beställa det här ölet i en bar, om man inte visste hur bra det var?”

Tänk på vad du skrev här när du skriver dina ”överskattade öl” inlägg. I kommentarerna kändes det som att de öl som skulle straffas var de som inte haft muppig marknadsföring, snarare än öl som verkligen är överskattade.

Kommentar av Anton

Anton: Är inte överskattade öl en helt annan serie? Den här serien går så vitt jag förstår under epitetet ”Svenska buskisbryggerier”.

Kommentar av affe

Anton, utveckla gärna, jag förstod inte riktigt vad du menade.

Kommentar av Double Bastard

Jag gillar Hantverksbryggeriets etiketter och skulle kunna tänka mig att köpa deras öl bara för etiketternas skull. Skönt att inte alla ser ut som t.ex. BrewDogs. Men smaken är olika och variation är bra…

Kommentar av gronahuset
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: