Double Bastard Beer Blog


Årets importör!
januari 27, 2009, 10:00 e m
Filed under: Double Bastard Beer Awards
importor

 

Visst, vi har flera bra svenska bryggerier som förser oss med prima inhemsk öl, men det är bara att konstatera att ölsverige hade varit bra mycket tråkigare om vi inte hade haft ölimportörer som utmanar våra sinnen genom att ta hit goda, ovanliga, obskyra, nya och spännande öl. Den importör som tydligen är bäst på detta är Brill & Co , vinnare av klassen ”ÅRETS IMPORTÖR” i Double Bastard Beer Awards 

Brill & Co har funnits sedan 1990, först som en vinimportör, men även som ölimport sedan 2000. De har en massa riktigt bra importöl som Mikkeller, Nøgne Ø, Orkney, Traquair House, De Struise Brouwers och Ølfabrikken. Men det som gör Brill & Co extra unika är att de har flera svenska småbryggerier i sin portfölj – Dugges, Sigtuna Brygghus och Ölands Gårdsbryggeri. En riktig välgärning då småbryggerierna har svårt att hantera en egen dyr distribution. Det tackar vi Brill & Co för!

Ställde några frågor till Marc Schuterman på Brill & Co. Av hans svar att döma så lär Brill & Co vara en importör att räkna med även under 2009!

Grattis! Hur känns det?

”Superkul! Det ger verkligen en skön boost i arbetet! Det senaste året har varit ett väldigt roligt år för oss, med både det ökade ölintresset och den nära kontakten med alla fantastiska mikrobryggerier. Det här är pricken över i:t!”

Varför tror ni att just Brill & Co vann?

”Jag tror att det beror på att vi valt att fokusera på spännande öl som ligger i absoluta framkanten i ölvärlden. Öl som kan ge oss häftiga
upplevelser, mysiga upplevelser, överraskande upplevelser, intima, konstiga, sällskapliga – som inte bara kan förgylla en fest, utan även förvandla den vanligaste vardag till något meningsfullt.”

Vad ska Brill & Co  göra under året för att ”försvara” titeln? Vad ska ni ta in för prylar?

”För det första vill jag ge en stor eloge till de andra nominerade, de gör ett fantastiskt jobb. På menyn i år finns en hel del spännande godis. Först ut är Nøgne Ø Dobbel IPA (gästbryggare Toshi Ishii) och Nøgne Ø Sahti (gästbryggare Dugge!) som båda kommer på bolaget, 16 februari respektive 16 mars. Sen har vi Sigtunas påsköl Easter Booster (SB 27 mars), Ölands Gårdsbryggeri kommer med en spännande ”rökare” och Dugges har en del ess i rockärmen. Tjeckiska Bohemia Regent och en jättegod kaffelager från Efes kommer på lagersidan. Från Mikkeller kommer om några dagar de nya Not Just Another Wit, Simcoe IPA, Warrior IPA och – inte minst – Beer Geek Brunch Weasel, som är ett sånt där topp-10-i-världen-öl! Från andra sidan Atlanten kommer Southern Tier, Port Brewing, Lost Abbey m.fl. Norska Haandbryggeriet är en annan spännande nyhet som är på gång. Plus ett antal överaskningar så klart! :)”

Vilket öl/bryggeri är ”drömimporten?”

”Den som de utländska importörerna förhoppningsvis ska göra av våra svenska
mikrobryggerier! :)”

Annonser

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Oj jävlar, mycket fräna nyheter att se fram emot.

Kommentar av Micke

klockrent svar på sista frågan 🙂

Kommentar av andersand

Låter sjukt bra! Får hoppas Port Brewing, Lost Abbey osv. kommer gå få tag på bara. Är väl kanske bara sådant som kommer finnas på lite större ölkrogar dock? Haandbryggeriet är jag också glad för. Sjukt intressant bryggeri. Älskar ”Norwegian Wood” och skulle bra gärna vilja att den gick att få tag på. Sedan har de en intressant öl som heter ”Haandbakk” som ska vara någon konstig ”Norwegian Sour Ale”… de håller kanske inte Nögne-klass (inte de jag testat) men fan inte långt ifrån och de verkar brygga bra mkt mer konstiga grejer.

Kommentar av David L

Himla trevligt att Brill ska ta in så många intressanta öl. Jag ser verkligen fram emot årets nyhetssläpp.
=)

Kommentar av Mike the bike
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: