Double Bastard Beer Blog


Insnöad
februari 2, 2009, 5:26 e m
Filed under: Uncategorized

Sitter på Helsingfors flygplats, väntar på flyget efter ett 5-timmars väldigt torrt och tyst möte med finnar. Beställer en mörk Krusovice, det bästa som finns på flygplatsrestaurangen. Tänker att detta faktiskt fina öl skulle förgylla en annars beige dag, för övrigt en jävligt dålig och farlig anledning att ta en öl.

Hinner inte ens lyfta händerna och ta ölen förrän servitrisen börjar hälla upp från flaskan, ni vet sådär idiotiskt längs glasets sida, hon lutar glaset i 80 grader och häller okunnigt långsamt så att varje liten kolsyrecell överlever.

Slutligen ser jag ett öl utan skum och med massor av bubblor. Jag är för feg för att säga till, för insnöad för att bara släppa det. Sitter istället och tänker mörka tankar om att ölet är förstört och att en skitdag förblev en skitdag. Det är då mina vänner, det är just då man inser att ölintresset gått över styr… 

Annonser

4 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Haha! Jamen varför gör dom sådär och varför kan 90 procent av alla som serverar öl väldigt lite om hur man serverar öl?

Kommentar av affe

Därför att det är ju tyvärr så de flesta vill ha sin lager upphälld. Jag har alltför många gånger sett upprörda bargäster klaga när servitören hällt upp den rakt så att skumkrona bildas och arom frigörs. Ju mer kolsyra, desto mindre smakar det, och det är ju därför de flesta dricker lager, för att den är ”uppfriskande”, inte för att den smakar malt och humle.

Kommentar av Johan Anglemark

Kan inte annat än tycka synd om, en beige dag som möjligen kan räddas av en någorlunda öl. Och så blir du behandlad så där! Men du får se det från den ljusa sidan, det kan bara bli bättre. För nästa öl du inmundigade var väl bra mycket bättre får jag hoppas.

Kommentar av Per Jäderberg

Stackars, stackars dig! Jag slår vad om att ölen dessutom var alldeles för kall och att glaset var dåligt diskat. Nä, fram för smakrika öl med mustiga, gräddiga skumkronor!!!

Kommentar av Ölmagen
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: