Double Bastard Beer Blog


Veckans aktietips!
oktober 30, 2009, 5:23 e m
Filed under: Uncategorized

köp

 

”Affärsvärlden presenterar i samarbete med Double Bastard veckans aktietips. En nedläggningshotad klassiker, en familjeägd vintagejuvel och en bohusländsk bock får köprekommendationer, alla har förväntat höga substansvärden som uppmuntrar till förvärv”.

 

Nä, det där lät trist. Men frågan är om man kan investera i öl? En del verkar tro det, det finns en hel del lagringsbara och ovanliga öl som säljs dyrt på Ebay. Marknaden är visserligen liten, men vem vet, marknaden kanske växer med ölintresset?

Nu på måndag släpps flera intressanta och lagringsbara öl på Systembolaget och här kommer tre tips som, om ni inte kan kränga dem för tusenlappar på Ebay för att rädda er pension i framtiden, i varje fall kommer att bli godare med åren.

1. Thomas Hardys Ale 2005 (nr 11277), 57 kr

Det kan sägas hur mycket som helst om Thomas Hardys, det är en riktig klassiker. Jag kommer med ett längre inlägg om detta öl framöver när jag provat en flaska från 1985(!) som en vän till mig har lovat att dela med sig av. Thomas Hardys Ale är ett öl som utvecklas mycket positivt med lagring. På måndag släpper Systembolaget årgång 2005, 25 cl för nätta 57 kr. Men det är värt vartenda öre, det är ett fantastiskt öl. På Ebay kan man hitta en 1979:a för 25 pund (se nedan). En annan galning försöker sälja en 2006:a för 60 dollar.

ebay hardy 79

Anledningen att ölet blir extra intressant att köpa på måndag är att det kan komma att bli svårt att hitta ölet framöver. Bryggeriet O’Hanlon har bryggt Thomas Hardys på licens åt den amerikanske importören George Saxon som i sin tur köpte licensen från ursprungsbryggeriet Eldridge Pope. Men O’Hanlon anser att ölet är alldelse för dyrt och arbetskrävande att brygga och de vill utnyttja kapaciteten för sina egna öl. Nu letar George Saxon efter ett nytt bryggeri som kan brygga ölet men det är inte det lättaste. Fullers har sagt sig vara intresserade men bara om de själva äger varumärket.

Så passa på att köp, om ni inte får tag på 2005:an så kan man beställa årgång 2006, 2007 och 2008 via beställningssortimentet.

*******

2. Fuller’s Vintage Ale 2009 (nr 11533)

Den andra köprekommendationen är Fuller’s Vintage Ale 2009 (nr 11533), 59 kr för 50 cl. Även detta är ett grymt öl att lagra, det blir makalöst bra efter 4-5 år och utvecklas längre än så. På Ebay kan man köpa en 2004:a för 45 dollar.

Fullers VIntage Ale Ebay

3. Grebbestad Lunator (nr 11279)

Den tredje rekommendationen Grebbestad Lunator (nr 11279), 33 cl för 22,50 kr. Detta är lite av ett wild card, vissa årgångar har utvecklats väldigt bra och andra bara ok. Mailade med bryggmästaren Robert Bush för ett par dagar sedan, han hade då precis provat Lunator från 2000 som han menade var riktigt bra. Provade själv en fem år gammal Lunator och den var magisk.

Så, nu vet ni vad ni ska satsa på istället för pensionfonder, men skyll inte på mig om det går åt skogen…

börsen

 

 


10 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Jag trodde först att inlägget skulle handla om att man nu kan bli delägare i Brewdog, men en låda Thomas Hardys låter också som en bra investering.

Kommentar av Fredde

Jag har en Bass Celebration Ale som bryggdes till prins Harry’s födelse 1982. Det gjordes 3000 flaskor och min pappa köpte nr 32. Det är en stor flaska med naturkork och vaxförsegling. Grymt snygg och enkel för övrigt. Vad tror du om den? Kan nog ha passerat sina bästa stadier kanske? Känns lite jobbbigt att öppna den, det blir liksom aldrig rätt tillfälle… Jag såg att någon ville ha 100 pund för en likadan på e-bay…

Kommentar av Linus

Thomas Hardys är sannolikt en mycket bättre investering än Brewdogs ”aktie” som liknar mest ett medlemskort i en udda förening och värderas som om Brewdog hittat olja under den där baren i Aberdeen.

Kommentar av bosse

Innan det blir nån hysteri så kanske man skall nämna att Systembolaget har flera årgångar av Thomas Hardy i Beställningssortimentet, så att den som vill köpa öl på spekulation kan göra det när som helst.
Sen är det väl så att de riktiga Thomas Hardy-rariteterna är de som bryggdes fram till 1999 av Eldridge Pope. Lyckas man få tag en sån flaska kan man nog bli smått rik.

Kommentar av Pilsnerrogge

Pilsnerrogge, du har rätt i detta. Och det är dessutom rätt få flaskor av 2005:an som släpps, så den blir svår att få tag på.

Linus, det är en spännande flaska du har! Jag har själv inte provat Bass Celebration Ale så jag vet inte. Men det var några som provade 82:an på en provning i gbg för ett tag sedan. Weine skrev om provningen här, dra ett mail till honom och fråga!
http://casabeerblog.blogspot.com/2009/05/ol-provning-i-gotet.html

Kommentar av DoubleBastard

När jag hängde på låset till bolaget i morse var jag allt annat än ensam. Rätt ensam om att göra det för öl dock, de flesta verkade se någon pappkartong från Gävletrakten som en mer lovande investering.

Kommentar av Tobbe Arnesson

kemeja wanita

Veckans aktietips! | Double Bastard Beer Blog

Trackback av kemeja wanita

WGT Golf Mobile cheat game download

Veckans aktietips! | Double Bastard Beer Blog

Trackback av WGT Golf Mobile cheat game download

Stink! I’m Out Of Ink!

Veckans aktietips! | Double Bastard Beer Blog

Trackback av Stink! I'm Out Of Ink!

If you have hunting as a leisure activity, it could soon come to be a
pricey hobby, with getting rifles, binoculars, accessories, hunting knives, obtaining
outfitters taking in most of you money. Rifles can be – and also are
– chambered to discharge a huge variety of qualities, from
the diminutive17 WMR rimfire to the massive50 BMG cartridge.
I learnt more about that design from seeing 1 distinct unopened
instance of410 Enfield excess ammunition available for sale.
Michelle Simpson is the proprietor of Pro Blade and also
Tool, an on the internet shop specializing in the sale of top quality blades and multi-tools After years of operating
in a large retail chain store Michelle had the chance to start her
very own business, and also jumped at the possibility.
These rifles have a barrel measuring not more than twenty-four inches,
and their common qualities range from six mm to
7 mm. A lot of shooters now choose capturing with lengthy range rifles at a resting placement since these rifles are
not so dependable when you shoot from a standing position.

Kommentar av Rosalina
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: